Oamenii de știință au descoperit un ocean imens de apă dulce ascuns sub Atlantic

Adânc în apele Atlanticului, oamenii de știință americani au făcut o descoperire semnificativă. În timpul unui exercițiu de cartografiere în zonă, acest grup de experți a reușit să confirme prezența unui ocean masiv ascuns sub Atlantic, a cărui existență a fost presupusă pentru prima dată în anii 1970. Iar implicațiile acestei descoperiri ar putea afecta întreaga lume. Acest corp de oameni de știință a fost format cu membri atât de la Instituția Oceanografică Woods Hole, cât și de la Universitatea Columbia.

 

Concluzii

Experții și-au raportat ulterior concluziile într-o publicație din iunie 2019 intitulată Rapoarte științifice . Iar după difuzarea anchetei grupului, mai multe instituții de presă au luat act. Mulți au comentat modul în care oceanul recent descoperit de oamenii de știință (cu condiția să fie tratat corespunzător) ar putea ajuta la susținerea populației în continuă creștere a Pământului. Deci cine sunt acești experți?

sea-star
pixabay.com/

Navele

De fapt, mai multe nave asociate cu WHOI navighează în jurul lumii. Gama de nave de care dispune organizația include câteva nave mari de cercetare, precum și unele nave mai mici. Și are chiar și câteva nave autonome capabile să călătorească sub apă. Mai mult, organizația își poate urmări originile în anul 1927, când Academia Națională de Științe din SUA a recomandat națiunii să înceapă un program dedicat studierii oceanelor lumii.

fishes
pixabay.com/