A chili fogyasztása egészségesebb, mint hittük!

Egy jó chilis bab vagy bármilyen más chilis étel sokkal többet tehet értünk azon kívül, hogy jól érezzük magunkat tőle és tele lesz a pocakunk. Az elmúlt évszázadokban nagyon sokan beszéltek a chili pozitív hatásairól, de csak az utóbbi időben kezdtek ezzel tudományos szempontból foglalkozni, most pedig egy új kutatás azt bizonyította, hogy a chilipaprika rendszeres fogyasztása csökkenti a szívroham és agyvérzés kockázatát.

Rengeteg gyönyörű chili
Forrás: cnn.com

Az Olaszországban végrehajtott kutatás 23 ezer ember életét vizsgálta abból a szempontból, hogy ki fogyasztott rendszeresen chilit és ki nem. A résztvevők életét 8 éven keresztül vizsgálták és az volt az eredmény, hogy a szívroham esélye 40%-kal kisebb volt azoknál, akik legalább heti négy alkalommal fogyasztottak chilipaprikát. Az agyvérzés kockázata pedig a felére csökkent ezeknél az embereknél.

Mindenféle színben
Forrás: wikipedia.com

És a tanulmányt kiadó csoport vezetője, Marialaura Bonaccio szerint ebben nem játszott szerepet az, hogy az adott ember milyen étrendet követett, tehát mediterrán étrendet vagy éppen paleo diétát csinált, a chili fogyasztása önmagában védelmet jelent bizonyos mértékben.

A cikk folytatódik, lapozz!